18 november 2009

Igår och idag hade vi besök både på MVC och Ultraljudet. Igår var det MVC som stog på schemat. Magen växer och ser ut som en ska och alla värden ser bra ut, inkl järnvärdet. Min barnmorska verkar vilja få mig att äta järntabletter trots att jag inte behöver det. Nästan så att hon väntar på att värdet ska droppa så hon får säga att nu är det dax att äta de där äckliga tabletterna. Men hihi idag fick jag rätt igen, inga tabletter för mig 🙂

Den stora nyheten idag på MVC var att vi för första gången fick höra hjärtljudet på bebisen. Med hjälp av en högtalarna fick vi höra bebisens hjärtljud och sedan även mitt hjärtljud för att få höra skillnaden. Bebisens hjärta slog 148 slag per minut och lät i mina öron ganska svagt. Men enligt barnmorskan så lät allt ok. Håkan spelade in hjärtljudet på sin telefon för att vi skulle kunna skicka iväg det till familj och även att vi själva skulle kunna lyssna på det i efterhand.

Idag var det sen dax för det andra ultraljudet. Om hela graviditeten går bra och inte tillstöter några svårigheter så är även det här ultraljudet det sista ultraljudet. Oj vad bebisen hade växt. Nu fick bebisen nästan inte plats på hela skärmen. Den här gången gick barnmorskan igenom hela bebisens kropp för att se att allt såg bra ut. Hon gick igenom benen, magen, hjärtat, ryggraden, armar och huvud. Allt såg jättebra ut, inga frågetecken alls, när väl bebisen var samarbetsvillig. Den gillade att gömma sig för barnmorskan och det gjorde att det till en början var lite svårare att få klara bilder över bebisen. Vi fick som tur var aldrig frågan om vi ville veta könet kanske var det för att hon inte kunde se det eller så var det för att de egentligen inte ska lämna ut den informationen. Varken jag eller Håkan vill veta könet men man är ju bra nyfiken ändå. Och alla runt omkring en har olika teorier om vad det skulle kunna vara. Om magen har en viss form när bebisen är en tjej gentemot om det är kille. Är bebisens hjärtslagen högre är en tjej än om det är kille. Har man cravings efter apelsiner så är det en tjej och inte en kille osv osv. Både jag och Håkan tror att det är tjej (vi har bestämt både ett tjej- och ett killnamn) men vi får helt enkelt invänta året överraskning 2010.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.