Skotta snö är en underskattad träningsform

Ett slogan för helgens upplevelse skulle bli ”skotta är en underskattad träningsform”

Hela veckan var till och från lite kaotisk för oss båda två. Håkan jobbade över massor och jag hade även jag en hel del att göra på jobbet. Helgen däremot startade kanon, båda två hamnade på afterwork med kompisar, så kul att bara sitta och prata och skratta i några timmar och släppa allt runt omkring. Under natten mot lördag så började snöflingorna falla och inom ett par timmar var det som en vit vägg utanför fönstret.

Lördagen började med att B och S kom och mellanlandade hos oss på deras färd hem från Vadstena.  Mantorp ligger halvvägs hem så det blev lagomt för dem att komma på en kopp te och slippa köra bil i en timme innan de skulle fortsätta hemåt. Efter en timme när de skulle fortsätta sin färd upptäckte vi att vi bokstavligen fick lov att skotta fram deras bil från våran garageuppfart. Bilen syntes knappt under snön.

Skotta garageuppfarten och våra små stigar fram till veboa och finingången gjorde vi 3 ggr under lördagen. Däremellan fyllde våra kompisar upp vårt näringsintag med både lunch och fika av.

Under den här helgen har jag fått lära mig att både uppskatta Dalarnas skogar och Östergötlands slätter. I Dalarna slipper man till stor del det där med drivsnö. När man är ute och åker här hemma så kan det plötsligt ligga en 5 dm hög snödriva mitt på körbanan… En något skrämd passagerare vid namn Marie kunde lätt ha krypit upp i knät på Håkan när hon upptäckte att bilen touchade snövallen. Håkans enda kommentar… jag har allt under kontroll.

Samtidigt visar Östergötlands slätter sin bästa sida när solen senare under helgen visade sitt sanna jag. Underbar soluppgång med dag av strålande solsken… kan inte bli bättre.

Under lördagskvällen sen så kom några kompisar över och drack lite öl med Håkan medans jag själv fastnade i en timme vid datorn och pratade med syster. Jag är imponerad över vad roligt man kan ha med dator, webkamera, microfon och trådlöst nätverk.

Söndagen bjöd som sagt på lite mindre snö och mer sol. Skotta gjorde vi bara en gång, men däremot fick Håkan klättra på stege för att minska risken för att helförsäkringen på bilen skulle få lov att användas.  Nivån på snön på garagetaket började nå oanade höjder och för att vi inte skulle få X antal kilo snö på bilen så fick Håkan använda musklerna och en spade till att avstyra risken.

Håkan körde längdskidor i Sya två gånger under dagen, samtidigt som en något trött gravid fru faktiskt somnade i en solstol framför garaget. Senare på dagen satte vi oss i bilen och åkte hem till Ferial och Markus. Håkan skulle hjälpa dem att installera trådlöst nätverk och jag satt och bara njöt av sällskapet och pratstunden med Ferial. Det är mycket som rör sig i huvudet på en inför den kommande händelsen i april, och hon har precis varit med om alltihopa för andra gången.

Kvällen och helgen avslutades som två slagna hjältar i soffan framför TV:n. Imorgon är det måndag, undrar vad den här veckan har att bjuda på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.