Grabbhelg!

Jag måste bara börja med att säga, VILKEN HELG!

I fredags dök det upp några gamla kompisar från förr, Alex, Gurra, Christer , Tobbe, Karl & Hannes vankades grabbhelg!
Jag hade under eftermiddan vart och hämtat badtunnan, som skulle fyllas med vatten och värmas på ordentligt 😆

Det hämtades ved, inhandlades mat, fylldes badtunna, startade elden i badtunna i en himlans fart på kvällen, Hannes var kvällens kock och det blev fantastiskt god mat!
Att sitta i badtunna med en öl i handen och ha en stjärnklar himmel ovanför, helt magiskt!

Lördagen började med en ordentlig frukost, det bestämdes att vi skulle dra ut på isen efter att ha läst lite skridskorapporter från skridskonätet, vi kom iväg runt 9 med siktet inställt på Gränna.Grabbgänget (Förutom Tobbe som fotar)

Vi hittade ett bra ställe att gå ut på, det var nog ett 50:o tal personer som skulle ut på sjön den här dagen, från samma ställe som oss så det var fullt av folk överallt, med strååålande solsken och en helt underbar dag så var det inte så konstigt.
Christer glömde sina grejor i hallen hemma så han & Tobbe var kvar iland och fixade till grillningen medans vi for ut.
Ungefär såhär såg våran tur ut, inte snabbast eller längst, men helt klart underbar!

Vi kom tillbaka runt ettiden och då hade de fixat iordning så vi kunde grilla korv med bröd, ganska härligt där i solskenet!

Jag, Alex & Hannes åkte tillbaka till Mantorp medans de andra va kvar så Tobbe & Christer fick åka lite skridskor också.

Hemma blev det en slummer i solskenet, Marie hade fixat till lite paj och budapesttårta (fantastiskt gott!) och vid tretiden kom det lite fler kompisar på besök för födelsedagstårta/fika, det gick från grabbhelg till barnkalas på 10 minuter 😀
God tårta, goda kakor, god paj och gott sällskap i några timmar, jag fick en skitrolig rörelsestyrd tvålgrej av Tobbe & Helena, så man slipper pumpa upp tvålen med händer när man står där med händer fulla av gojs när man byter blöjor på bäbben 🙂
Barnen som kom på besök var Cornelia, Felicia, Arvid & Nova (med tillhörande föräldrar förstås), det var ett jämrans massa busande och skrattande, helt underbart!

Mitt i allt det här kom resten av grabbgänget tillbaka från isen och blev väl lite överraskade/vettskrämda av alla barn som plötsligt var i huset 🙂
Det blev fullt hus på alla möjliga sätt ett tag, precis som det ska vara!

Efter ett tag så ville Gurra & Alex iväg och köra lite skidor i Sya, så de drag iväg efter nån timme hemma.
De flesta barnen och föräldrarna åkte iväg igen vid femtiden så efter de åkt stack jag & Christer till Sya också för att köra lite, en knapp mil hann vi med (Alex & Gurra hade kört ungefär en timme innan vi kom så de var lite trötta :)) innan vi åkte hem igen.

Mitt i alltihopa fick Tobbe åka hem, han var tvungen att jobba på söndan och kändes sig inte så speciellt frisk heller, så han drog vid 17 tiden.

På vägen hem från Sya plockade vi upp Rickard på stationen (en ut, en in :)), och sen när vi kom hem igen blev det att duscha och bada badtunna igen, det blev riktigt skönt den här gången också, trots att tunnans temperatur började på 55 grader, lite extra kallvatten i så kom den ner till behagliga 38 grader.badtunna!

Världens bästa kock, Hannes, hade förberett kött på morgonen som hade fått stått i ugnen i 4:a timmar på ca 100 grader, den serverades kall tillsammans med hasselbackspotatis till varmrätt och till förätt blev det championsoppa ala Hannes, allt var jävligt gott!

Marie hade bjudit in Kristin till kvällen, hon behövde jämna ut tjej/kill ration lite, det gick sådär, men alla hade skitroligt hela kvällen lång!

Det blev mer badtunna, mer öl, Schlagerfinaltittande, Texas Holdem  poker, mer badtunna och nån gång runt 01-02 var alla isäng igen.
Rickard sjöng med i låtarna, man kunde nästan tro att han kunde ha sökt till idol *NOT* 😀

Söndagen började med lite hårdrock i stereon vid 8:a tiden, efter 9 nån gång blev det skidtur i Sya igen, sen hem och packa iordning allt som skulle med, det skulle passas lite buss/tåg osv, sen åkte fetSUV:en med Christer bakom ratten iväg vid tvåtiden och plötsligt vart det bara jag & Marie kvar…. tyst plötsligt, kändes konstigt på nåt sätt.

Badtunnan tömdes och skjutsades tillbaka till Svärtinge (9mil ToR, inte så skoj i strååålande solsken men vafasen).

På kvällen tog jag & Anders (Pappa till Arvid) en tur till Sya och körde en mil i spåret, jag provkörde Jessikas skidor som var riktigt snabba! jag får se om man ska försöka hitta några nya skidor på rean i år (om det nu finns några kvar).

Efter skidåkningen la jag mig i soffan och gosade lite med Marie & hennes mage som lever rövare, det rör sig lite där inne! och ungefär två minuter senare somnade jag…

Trött, sliten och jävligt nöjd med hela helgen.

Tack för denna gång!

[flagallery gid=29 name=”20100312-14 Grabbhelg!”]

http://sportypal.com/Workouts/Details/185184?key=98fb5342146a4da0791f6f29ac3a509918be7f52&ms=0U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.