Värme- och intrycksbölja

Värme, Värme och åter värme. Under två veckors tid nu har solen och värmen (mellan 28-35 grader) gjort oss välstekta i både kropp och knopp. Victor har tagit värmenböljan väldigt bra. Självklart, vissa dagar har han varit lite extra trött och kinkig men vem är inte det när man håller på att flyta bort helt och hållen. Det är synd att klaga nu när värmen äntligen är här men vissa dagar stänger man gärna in sig i huset och låter alla persienner vara nere.

Nu i helgen som va fick vi finbesök av mamma och Linus. Tanken med besöket var att förutom umgås med oss att också besöka Smultronstället (Söderköping) och Kolmården.

Mamma och Linus kom ner på torsdagen. 33 mil och Linus var jätteduktig. Rastlös i benen var han när de kom fram så man kände sig lite taskig när vi talade om att vi skulle ut och åka bil IGEN. Han såg måttligt road ut men då jag sa att vi skulle på restaurang så blev han lite nyfiken. Han var inte så hungrig men han ville med i alla fall. När vi kom fram till Smultronstället (för er som inte känner till stället så är det en glassrestaurang med enoooooorma glassar) och såg alla glassar som kom ut till alla gästerna så blev Linus helt tyst. Samtidigt så ser vi att han blev lite nedstämd, men då vi berättade att hans laktospiller var med så var det andra miner. Det är alltid lika kul att ta med nykomlingar till Smultronstället. Alla blir så tysta och storögda ;). Den här gången hade vi med oss även Fritte. Han hade suttit i en bil hela dagen och behövde en bensträckare så vi ”lurade” med honom också.

En timme senare och sjukt mätta begav vi oss hemåt igen. Smultronstället är och kommer att förbli en tradition om sommaren.

På fredagen stog det en ytterligare bilfärd på schemat. Kolmården here we come. Dagens väderprognos sa att var det någon dag vi skulle åka hit så var det idag. Värmen skulle hålla i sig men det skulle vara molnigt och inte alls mycket sol. Och för en gång skull hade prognosen rätt! Helt underbar dag som började med att vi körde in i Safariparken. Nu i efterhand så var nog det vårt absolut smartaste drag på hela den dagen. Vi kom dit vid 11 och det var lite bilar men inte alls så mycket som jag hörde sen att det var på eftermiddagen. Dessutom så var djuren väldigt aktiva eftersom värmen inte riktigt var på topp ännu. Vi blev vittnen till zebror som kickar, struts som höll på att gå in i våran bil, små ”getter” som hoppade fram och tillbaka över vägen så bilarna fick lov att stanna, badande björn, och massa ätande djur. Vi verkade ha kommit mitt i lunchrusningen i Safariparken 😀

Mamma och Linus tog sen varvet inne på Tropicarium medans jag passade på att ge Victor lite mat. Precis när vi senare skulle gå in i själva djurparken så hör jag en röst bakom mig som säger – det är inte sant!

När jag vänder mig om står min gamla kompis från Falun Linda där med sin karl och sina två tjejer. Linda och jag fann varandra då vi båda pluggade till idrottslärare på högskolan i Falun. Tyvärr så tappade vi kontakten då vi gick över till olika andraämne i våran utbildning. Men facebook har gjort att man fortfarande håller lite koll på hur det står till med varandra.

När vi strax därpå kom in på djurparken så var den första uppgiften att ta oss till delfinariumet. Vår plan var att börja där och sen arbeta oss tillbaka mot utgången. Det var lättare sagt än gjort för alla djuren var väldigt aktiva. Fick för andra gången i mitt liv se ett lodjur. Den här gången var det så här nära.

När vi väl kom fram till delfinariet så hade showen nästan startat. Det var bara att gå rakt in och sätta sig, inga köer inget trubbel. Gillade inte att lämna vagnen utanför men man fick gilla läget om man ville in och se showen. Jag trodde att Victor skulle bli rädd för allt folk som klappade händerna men han klarade det galant.

Efter delfinariet blev det fortsatt vandring. Det blev sälshow, aporna höll låda, tigrar som bråkade och elefanterna som showade med att bland annat lägga sig på varandra i vattnet. Det enda som syntes från en av elefanterna var snabeln som stack upp ur vattnet som ett periskop.

Vid området Wild Camp fick Linus testa på att hoppa i snoddar. Han såg väldigt osäker ut till en början men efter några sekunder började han lite på repen och då hoppade han jättehögt.

Efter 7 timmar på Kolmården var allas hjärnor helt slut av alla intryck och ljud. Väl hemma blev det en tidig kväll för allihopa för att orka med morgondagens äventyr.

Lördagen började med att vi öppnade dörren och höll på att ramla bakåt av värmen utanför. Klockan var 9 och termometern stog redan på 28 grader. Men nån direkt sol var det inte så jag gav förslaget om att vi skulle åka till Busfabriken. Hoppas bara på att de har AC. En chansning måste jag erkänna med tanke på att det är en stor industrilokal som är byggt till ett lekland. När vi kom dit upptäckte vi att AC var något som definitivt existerade. Det var riktigt skönt!

Men vi upptäckte även att det blev varmt fastän AC fanns. Det kan ju bero på att man klättrade, kröp, ålade och åkte rutschkana mest hela tiden. Busfabriken hade något för alla barn. Victor var kanske lite liten men hela upplevelsen var ett enda rent intryckshav för honom. vi hittade en gåstol som han gillade att sitta i. Men överlag har jag nog aldrig sett hans ögon så stora. 😀

2 timmar senare när svetten rann på oss allihopa bestämde vi oss för att bege oss hemåt. En snabbvisit till Cloetta-boden för att inhandla lite godis han vi med på vägen.

Söndagen var mammas och Linus sista dag hos oss. Värmeböljan hängde kvar även idag så vi gjorde upp planen att åka till Varamon (Motala) och bada. Eftersom Motala ligger på vägen hemåt för mamma och Linus så packade de med sig allt och mot stranden bar det sen av. När vi kom fram till Varamon vid 12-tiden så visade det sig att det inte bara var vi som tänkt denna briljanta tanke. 10 minuter cirkulerade vi för att hitta en parkeringsplats. Tillslut hade vi lite tur när en kille signalerade till oss att han var på väg därifrån (Tack för den!) så jag hoppade ur och hjälpte Håkan att parkera inne bland träden.

Efter 3 timma r på Varamon med sol, bad och värme bestämde vi oss för att åka hemmåt allihopa, mamma och Linus mot Falun och vi mot Mantorp.

Helgen har varit ett enda stort intryck inkl Victor. Många bilder och mycket ljud som ska bearbetas . En underbar helg helt enkelt. 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close