Babysim

Idag gjorde vi något riktigt kul. Jag och Victor var på babysim!

Håkan skjutsade dit oss. Tyvärr så kunde han inte vara med då han opererade ögonen igår. Men tanken är att båda ska vara med varje gång. När vi kom dit så var det ganska mycket förberedelser. Om jag säger så här det är mycket man ska ha i huvudet när man ska bada med en liten bebis. Det gäller att göra sig själv klar först, och sen ska man börja med Victor vid rätt tidpunkt. Man ska vara i tid till kursen men man får inte klä av Victor för tidigt för då fryser han. Att ha bebisen inlindad i en handuk som de sa på kursen var bra var lättare sagt än gjort med Victor, hans ben gick som trummpinnar redan innan vi kom i bassängen. 😀

När vi började gå ner i vattnet så var Victor vänd så han såg vattnet. Och ju närmare vattenytan vi kom, ju mer drog han upp sina ben så att jag rullade han ihop sina 71 cm långa kropp till en liten boll.

När vi kommit ner i vattnet höll han hårt i mig. Efter en genomgång av hur man kan hålla bebisarna i vattnet så fick man börja simma. Simma är inte riktigt rätta benämnelsen men jag vet inte riktigt vad man ska kalla det annars. Man går runt i vattnet så bebisarna får känna vattenströmmarna runt sin kropp. De får ligga på mage, rygg och sitta på ens höft. Victor var väldigt reserverad till en början. Jag tror att han inte riktigt visste om han skulle tycka att det var kul eller inte. Efter några minuter så började han plaska med ena handen vid vattenytan. Det var kul tyckte han så några minuter senare när jag försökte hålla i hans hand vid en genomgång så började han så klart att plaska med andra handen istället 😀 Busfrö!

Man badar inte så länge med små barn. Mellan 10-30 minuter per gång. Den här gången badade vi drygt 10 minuter. Intrycken blir så många när bebisar badar så även om de plaskar och ser jättepigga ut i bassängen så kan det bli lite värre i omklädningsrummet sen. För Victor blev 10 minuter alldeles lagomt, för i omklädningsrummet blev Victor så trött att han drog snuttefilten över ansiktet och nästan somnade, medans jag gjorde mig iordning. Jag fick i honom lite mat men när vi sen satte oss i bilen så somnade han innan vi ens kommit 100 m. Sen sov han i 2,5 timme. En trött liten kille.

7 ggr kvar den här omgången och vi längtar redan till nästa fredag.

En reaktion på ”Babysim

  1. Vad roligt att se att ni också bloggar. Hamnar bland favoriterna i mobilen direkt. 🙂 11:e lät förresten jättetrevligt. Robert verkade inte ha ngt planerat då heller.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.