Tur och retur Göteborg

Helgen som varit har varit lugn och skön trots att resa tur och retur till Göteborg stog på schemat.

Som ”vanligt” bestämde vi oss för att åka de 27 milen på fredagen direkt efter babysimmet. Vi skulle åka till Håkans bror och familj som bor lite norr om Göteborg. Det gick jättebra och köra trots det något hala väglaget, ända fram till Landvetter. Här blev det rena rama halkbanan. Vi låg i 70 km/h hela vägen in till centrala Göteborg där isen från vägbanan gav med sig.

Vi kom fram i skaplig tid, runt kl 17 parkerade vi bilen på familjen Stensbys uppfart.

Resten av den dagen handlade om att umgås med L och Victor och senare äta god mat, mysa och prata en massa goja 😀

Lördagen var även den lugn. På dagen var vi ute på en långpromenad för att sedan senare på eftermiddagen blev det lite julklappsutdelning för barnen och sen satte vi oss i bilarna och åka in till Göteborg och Lisseberg. Varje år ordnar Lisseberg julmarknad som varar varje helg i hela december. Jag har jättelänge velat åka dit men det har liksom aldrig blivit av. Men nu så var det dax!

Tack vare att Håkans bror och fru känner Göteborg så lotsade de oss genom Göteborg och till baksidan av Lisseberg. Och tur var det. Där var det ingen kö in på Lisseberg och framför allt vi hittade parkeringsplatser!

När vi kom in så kändes det lite som att man förflyttades till sagornas värld. Allt var upplyst med alla möjligt sorters ljus. Underbart fint. Vi gick runt i ca 2.5 timmar och tittade på djur, köpte marsipantomtar, åt renkebab och lite godis slank också ner 😉

På söndagen började vi vår resa hemåt ganska tidigt, enbart för att vi skulle få köra i dagsljus. Väglaget var ganska halt och i dagsljus så blir allt lite lättare. Dessutom kom vi ut på vägarna innan den största söndagstrafiken kom igång.

När vi kom hem började vi prata hur jätte roligt det var att åka dit och träffa familjen så här innan jul och samtidigt se hur stor L blivit. Det får helt enkelt bli snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.