Varma goa vinterkläder?

Det verkar ju onekligen bli en underbar vinter den här gången med och man behöver vara ”rätt” klädd om man ska kunna njuta ordentligt av den.
Att kunna vara varm och torr ute i snön är ju faktiskt något underbart, börjar man svettas blir man lätt kall och samma sak händer ju om det ”snöar in” och snöstoppen inte fungerar som det är tänkt.

Jag har länge haft ett ”vanligt” HellyHansen Stripe Crew underställ som har fungerar helt Ok ner till -10 grader sådär under ett par jeans om man inte är för stillasittande (eller ja, -20 med 8848 skidbyxor och väldigt aktiv åkning!).
Till den här vintern tänkte jag prova lite andra produkter och har därför provat följande långkalsonger till att börja med.

Houdini är märket och det är deras Mens Alpha Long Johns jag köpt.
De här sitter riktigt skönt runt smalbenen, det är lite olika material runt knäna med stretch, de sitter riktigt underbart hela tiden och blir inte ”slappa” som HH kan bli efter aktiv användning när man töjt ut tyget lite här och där, tillochmed i grenen är det lite annat material för att hålla formen trots att man gått ner i spagat 😉
Jag upplever inte att jag blir blöt/svett trots att jag svettats relativt mycket i dom, det blir lätt så när man tror att det är -15 ute och det är -5 istället.
Skön passform och allmänt jättesköna, de ska provas lite hårdare lite senare i vinter när Trysilresan blir av igen.

Det var inte bara deras långkallingar som har blivit provade utan även deras ”Mens Power Houdi”. Den tillsammans med en underställströja och en skaljacka gör att man nog klarar allt ifrån -5 till -30 utan några större problem, åtminstone inte på överkroppen.

Nästa test blir ett lite mer genomgående av Blåkläders bomullsunderställ och Woolpower underställ kommer få varsin recension. Mer om det senare

Hittils är Houdini’s Long John fantastiskt mycket bekvämare att ha på sig än HH’s underställ och det hänger på att passformen på Houdini inte ger med sig efter ett tag.
HH har säkert ”värre/bättre” varianter också, men jag börjar här med jämförelsen eftersom HH’s underställ hängt med i snart 10 år så är det dags att förnya sig lite, HH får absolut inte foten när det gäller att hålla sig varm och torr, men Houdini gör det lite bättre och man håller sig betydligt varmare på samma vikt/tjocklek med Houdini närmast kroppen.

Senare om man fryser om händerna, då fryser man lätt om hela kroppen, ett par Hestra Army Leather Goretex Mitt har införskaffats för att klara vintern, de gamla ”försvann” vid kiosken förra vintern 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.