Studier: here I come…

Jaha, då är man student igen då 😀

Jag ska nu verkligen göra klar min utbildning till Idrott och Religionslärare på gymnasiet. Jag vill inte ha uppsatserna hängande över mig längre och den motivationen jag har nu har jag nog inte haft sen 2004 när jag pluggade på heltid. Men motivationen höll på att försvinna väldigt snabbt redan samma dag en kom… Jag ringde till högskolan och skulle göra en återregistrering på religionskursen och får då veta att jag som är intagen på den gammel gammla lärarutbildningen hade möjlighet att ta examen fram till år 2008. Sen efter det måste man vara inskriven på det nya lärarprogrammet och det programmet har en extra kurs innehållande praktik som måste göras. Och nu när lärarprogrammet görs om igen och tas i bruk till sommaren så är de jättenoga med att alla ska skrivas in på den nya lärarutbildningen.

Så chocken jag fick var att jag kan inte ta examen om inte jag gör klart uppsatserna plus att jag ska göra en termin till med praktik….

Dagen efter chockbeskedet ringde jag till en ansvarig på högskolan för att han skulle kolla på innehållet i mina kurser och se om det var något mera jag saknade. Samtidigt hade jag ett antal frågor till honom. Fördelen med att jag fick prata med honom dagen efter var att jag fått chansen att smälta min ilska och samtidigt hunnit att göra lite research på vad som gäller.

Efter samtalet kändes det mycket bättre. De bad mig att skicka in mina arbetsintyg från Norrköping och Åtvidaberg för att kunna se möjligheten till att tillgodoräkna 2,5 års arbete istället för att gå en termin till med praktik.

Igår fick jag beskedet, jag har bara två uppsatser kvar, en i religion och sen examensarbetet. Och nu idag fick jag även beskedet att jag även är inskriven på religionskursen och att jag nu har tillgång till alla verktyg jag behöver för att plugga på distans. Det enda jag väntar på nu är att få papper på att beslutet om tillgodoräkningen av arbetet som lärare är fattat. Jag vill få det snarast möjligt så de inte kan få för sig att ändra sig, hoppas att jag får det innan Januari månad är slut.

Nu den här terminen står Religionsvetenskapsuppsats på schemat och den ska vara klar i juni iår. Och efter det blir det examensarbetet. Så med mitt hårda arbete och om ni har lust att hålla alla tummar och tår ni har, så får jag nog snart mitt efterlängtade papper i handen, som i verkligheten är värd vääääääääldigt mycket pengar (CSN-lån). 😀

En reaktion på ”Studier: here I come…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.