20130729 Familjebesök!

I helgen fick vi finbesök från Falun. Mormor, U och kusin kom ner. Ett roligt men fullspäckat schema väntade oss. På torsdagen blev det lugnt. Fredagen började med att vi satt oss i bilen och startade körningen mot Kolmården. Spööööööregn hela vägen dit. När vi kommer dit så regnar det inte riktigt lika mycket, men vi går som planerat in på Tropicarium för att bekanta oss lite med ormar, spindlar, fiskar, hajar och apor. När vi kommer ut så har regnet slutat men molnen hängde sig kvar… i 30 minuter sen var det strålande solsken resten av dagen. Delfinshowen och linbanan fick absolut våra toppbetyg. V älskade delfinshowen! Så mycket så jag och Håkan funderar på att verkligen använda våra årskort iår och åka dit en helg bara för att gå på delfinshowen, Bamses värld och leka i lekparken 😀 Det är tur att Håkan har sitt underbara barnasinne kvar så han kan leka tillsammans med V då jag inte orkar mycket just nu och jag är dessutom vig som ett kylskåp med en extra isbehållare frampå så krypa i tunnlar och nät är inte riktigt min grej just nu 😉 På vägen hel beställde vi mat på Pizzahut och efter maten cyklade Håkan, U och L iväg en stund och flög lite helikopter och sen somnade vi rätt gott den kvällen!
Lördagen bjöd på glass i stora lass i Söderköping. Smultronstället höll lika underbar stämning iår som alla tidigare år. Alltid tråkigt att köa men Håkan såg till att L och V höll sig sysselsatta genom att gå alla trappstegen ända upp på toppen av berget och sen ner igen.
(Bilder på bergsbestigarna) (bilder på glassar)
När vi sen kom hem kastade vi in badkläderna och tog med oss L till Varamon medans mormor och U åkte iväg för kvällen och hälsade på ett par kompisar. På väg till Varamon stannade vi på McD och köpte mat som vi tog med oss till stranden. V fick redan i bilen hugga in på sin hamburgare och när vi lagomt hade parkerat bilen så visade det sig att alla vi andra var också jättehungriga så vi åt våra hamburgare på stående fot på parkeringen 😀
Sen gick vi ner till stranden, och badade i flera timmar. Det var inte många på varken stranden eller i vattnet eftersom vi kom ganska sent, vilket var jätteskönt!. Till och med jag badade 😀
(bilder på Varamon)
På söndagen blev det sen Bill och Bull busfabrik i Motala. Det regnade så det var klockrent att vara inomhus och leka slut på både V och L. När vi sen hade lekt klart så bestämde vi oss för att åka till Varamon och bada igen. Idag var det inte mycket folk på stranden och det kunde ha att göra med att när vi kom fram till stranden så började det småregna. Jaja tänkte vi, nu är vi ju här och ett litet dopp ska väl de som vill få ta. Jag och mormor höll oss på stranden. Regnet avstannade snabbt och vi tänkte att det här blir bra. Efter 1 timmes bad så började regnet komma igen och den här gången så kom det mer och mer. Alla förstog att om vi inte kommer till bilen nu så ser vi ut som dränkta katter… Och det gjorde vi 😀 Efter en störtskur på 5 minuter där regnet sen avtog helt så var alla dygnsura, även vi som INTE badat 😀 Va vi skrattade!
På kvällen sen blev det tacos som L hade bestämt och sen lite film och sängen. Dagen efter (idag) skulle mormor, U och L åka hem och jag, Håkan och V skulle gå upp tidigt för det var våran första arbetsdag efter 4 veckor semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.