5 okt Musse och Mimmi

Igår åkte Håkan på grabbhelg i Strömstad för att ut och vandra och ha annat kul tillsammans med grabbgänget.

Själv bestämde jag mig igår för att göra en chansning tillsammans med Victor. För en månad sen så såg jag i Corren att det skulle bli barnteater i kolosalformat på Cloetta Center där Musse och Mimmi skulle vara huvudrollsinnehavarna.

Musse och Mimmi Live

Det blev nästan en heldag för oss två. Vid 11-tiden åkte vi in till stan med tåg då Håkan har bilen. Bara det blev ju lite spännande för Victor. När vi kom in till stan så blev det lite korv med bröd och sen började vi promenera ut till Cloetta.

Promenaden tar inte så lång tid så vi kom lite för tidigt. Insläppet öppnade kl 13 och föreställningen började kl 14. När vi kom fram till Cloetta såg vi att det var lite för tidigt. Vad gör man då, jo man gör som några andra barn gör… man använder fantasin och leker ta fatt mellan en massa pinnar som står utanför Cloetta. (Ni vet skultur/monument/en del av loggon)

När klockan blev 13 så gick vi in och efter många om och men blev vi hänvisade till rätt plats för att ställa våran vagn. Sen gick vi runt och tittade lite på det som såldes. Så klart var det en massa leksaker, popcorn, program, ballonger, sockervadd. Det var dyra saker men Victor fick i alla fall plocka ut en sak som han ville ha. Han hade snart satt klona i en snurra med Musse Pigg på toppen, och jag köpte ett program, och här pratar vi inte ett program i A5 eller A4-format. A3 var nog det sanna formatet 😀

När vi shoppat klart så gick vi och hittade våra platser. Vi var tidigt på plats så min fundering blev -undrar hur det här kommer att gå med Victors tålamod att sitta stilla och vänta. När vi kom in på arenan så blev Victor lite rädd. Han är väldigt känslig för högt ljud. Tex han frågar ofta själv om han kan få hörselkåporna så fort vi öppnar bildörren vid motorbanan. Och nu idag när vi kom in på arenan så spelade de lite bakgrundsmusik. Victor började med att hålla för öronen i 20 minuter. Inget gråt inget klagande, tittade i programmet och lekte med snurran men dock med minst en hand över ett öra. (jag ska säga att musik var inte alls hög och jag hade med mig hans hörselkåpor om det var så att han ville ha dem, men han sa vänligt men bestämt nej när jag frågade)

Men med hjälp av snurran och programmet (som innehöll lite pyssel och en massa bilder) så höll vi oss sysselsatta i 30 minuter innan föreställningen började. När föreställningen började så satt han som fastklistrad vid stolen med ögon stora som tefat. 😀

1,5 timme senare inkl paus hade vi varit uppe och dansat, skrattat och sett en massa Disneykaraktärer på scenen som dansat, skuttat och sjungit.

Resten av kvällen pratade Victor mycket om vad vi hade sett och vi gick igenom bilderna i programmet och återupplevde vad vi sett under eftermiddagen.

Vi har med andra ord haft en underbar dag men både två kommer definitiv att somna ovaggade inatt 😀

20131103-211948.jpg

20131103-212005.jpg

20131103-212022.jpg

20131103-212039.jpg

20131103-212058.jpg

Permalänk till denna artikel: https://46an.se/2013/10/5-okt-musse-och-mimmi/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.