9 februari 2010

Antalet veckor till det eventuella stora datumet minskar drastiskt. 2 månader kvar och jag har nu upptäckt att mer och mer av min vakna tid utanför jobbet går till att planera och tänka på förlossningen. Jag är inte ett dugg rädd, allt kommer att gå jättebra, men det är klart att man är ganska förväntansfull. Det är en helt ny del av livet som kroppen och knoppen håller på att förbereda sig inför. Dom säger att man blir mer och mer huslig av sig ju närmare förlossningen man kommer. Jag kan börja förstå vad de menar. Husligare kanske jag inte blivit ännu men jag vill definitivt vara hemma mera och bara njuta av att faktiskt vara hemma.

En del av förberedelserna inför förlossningen är att man ska se en info-film om hur det ser ut på förlossningsavdelningen i Linköping. Som blivande föräldrar får man inte längre hälsa på på avdelningen utan de har ersatt det med en info-film istället. Filmen visar allt bland annat vart man parkerar bilen när man kommer till sjukhuset, vad som finns på rummet och olika tips inför den stora dagen. Filmen följs sen upp av en föreläsning som är i början av mars, där man har möjlighet att ställa frågor om den stora dagen och dagarna runt omkring.

Idag har jag varit på kontroll på MVC igen. Den här gången gick det inte riktigt som jag hoppats. Järnvärdet var alldelse för lågt vilket gör att jag nu får lov att äta järntabletter… attans! Det höll i 32 veckor… En annan sak som gjorde mig lite nervös var barnmorskans ansiktsuttryck när hon mätte storleken på magen. Den hade inte vuxit en enda centimeter på 5 veckor. När hon senare upptäckte att bebisen fixerat sig med huvudet nere i bäckenet så såg hon mycket lugnare ut.

Annars såg allt bra ut. Bebisens hjärtslag vad 146 slag per minut, och alla mina övriga värden såg bra ut. Jag har under de senaste 2 veckorna kommit in en trötthetsperiod igen och dessutom så tror jag att jag håller på att få en förkylning. Under december och januari var jag väldigt pigg men nu så går det lite motströms igen. Jag hoppas att det är järnvärdet som gör att jag är trött och att det blir bättre snart så man blir lite piggare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.