Julstämning i Gbg

Ibland hinner man med hur mycket som helst på 1,5 dygn och allt var dessutom utomordentligt trevligt!
Vi börjar i fredags, Håkan har varit på kurs i två dagar i Stockholm och kom hem utvilad efter en natt ensam på hotell… eller inte… 😉 Glada festande stockholmare avbröt hans sömn ett antal gånger, så jag tror inte att han var så väldigt utsövd när han kom hem. Victor hade precis gått och lagt sig när Håkan kom hem, kanske var det tur det då Victor hela dagarna varit pappasjuk och gått runt och undrat vara är pappa. Hade Victor varit vaken så hade han nog aldrig somnat i rimlig tid den kvällen. Vi bestämde oss för att titta lite på tv och sen blev det en ganska tidig kväll för oss båda två.
Strax efter 6 på lördagsmorgonen så vaknade lilleman och låg och ropade på pappa. Sen blev det en mysstund innan det var dags att gå upp och äta frukost och börja packa bilen. Victor blev som vanligt lite orolig när vi sprang runt och packade in i bilen, men efter att jag tog upp honom på sitt rum och vi tillsammans tittade på fotot på J, G och L som hänger på hans fotovägg så då blev han glad och när jag frågade om vi skulle åka till dem så kom det MmMm, vilket i Victorspråk betyder Ja 😉
Vägen till Gbg var blöt. Spöregn hela vägen från Jönköping och fram. Vi lyckades någonstans på vägen att åka vilse så vi hamnade mitt inne i Gbg, å jesus vad vatten det var på sina ställen. Det var ett ställe som vi trodde att vattnet skulle ta sig igenom dörrarna när bilen i 10 km/timmen tog sig sakta igenom vattenpölen. Det läskiga var främst att alla vattenpölar inte syntes när man kom åkandes, pga att hela vägarna hade ett lager med regn på sig. Ibland var det bara lite mer på vissa ställen…
När vi installerat oss på plats så blev det under dagen en massa roligt gjort. Vi fick en jättegod lunch, sen blev det en lekstund med barnen, sen gick Håkan och G ut med Victor för att han skulle få sova en stund till. Ett litet uppehåll i regnandet var det precis då men annars stog det som spön i backen hela dagen och kvällen. Efter Victors sovstund så bakade hela familjen pepparkakor och lussebullar. Barnen var med i början men efter en stund så agerade jag lekmamma och Håkan, G och J agerade sockerkaksbagare 😉
Mums vilka goda kakor och bullar det blev! Lussebullar med mandelmassa och smör… Mmmmm
Självklart måste man provsmaka bullarna och kakorna innan man lägger in dem i påsar 😉 så senare blev det fika med lussekatter, pepparkakor och smörgås med julskinka 😀
För barnen blev det sen julklappsutdelning, Victor fick ett briotåg med räls, det som är underbart med det är att man kan bygga ut en sån räls huuuur långt som helst, bara fantasin som sätter stop. Det batteridrivna tåget som hängde med angav viss respekt hos Victor, han kröp fram till rälsen, och den bergstunnel som också ingick, när tåget var en bit bort och när tåget kom närmare och skulle åka igenom tunneln då satte han sig på rumpan och sparkade bort sig 1,5 meter från banan 😀 Så nyfiken han är!
När det var dags för att krypa till kojs för barnen var båda lite övertrötta så efter en promenad med Victor i vagnen så somnade han gott och sov gott hela natten. Efter en vällingslurk vid kl 02 så bestämde sig Victor för att ta en rejääääääl sovmorgon till strax innan kl 9. Va snäll du var lilla gummen som lät mamma och pappa sova 😉

Söndagen fortsatte i regnet och blåstens tecken. Trots det så kände jag att Gbg vid jul innebär en tradition – Julmarknad på Liseberg. Men vädret såg inte lovande ut. Så vi bestämde oss för att vänta till mellan 12-13 och sen bestämma oss för att om det regnar åka hemåt om det inte regnar så skulle vi åka in till Liseberg en stund. Vi höll oss inne och lekte och myste ända fram till kl 12.30. Regnet hade slutat och vi packade in oss i bilarna och drog oss mot Liseberg. Den här gången åkte vi via E6an över Kungälv för att slippa alla vägbyggen och vattenpölar. Istället fick vi bilköer pga olycka och ett vägbygge. Men tack vare att vi var följebil till G och J så kunde dom lotsa oss igenom Gbg och på omvägar slippa alla bilköer och tillslut komma fram till Liseberg.

Vi började Liseberg med att äta. Jag och victor delade på tacotallrik, men av synen av Victors tallrik så var tacochipsen godare än allt annat. Då fick mamma lov att använda sin fantasi lite och använda tacochipsen som sked, och efter några ”slevar” så fick han chipsbiten och sen fick han äta på den och sen fortsatte jag med nästa chipsbit. Och det funkade! 😉
Efter en mättande mage så var det dags att göra Liseberg osäkert, Vi gick runt och tittade lite, och Victor fick tillsammans med oss åka farfarsbilarna och kaninlandet för första gången. Gissa om det var en kille som hade ett stort leende på läpparna när han åkte runt. Dagen barnskratt stog i alla fall L för när han åkte grodorna. Han gav ett sånt där störtskönt skratt som smittar av sig så där underbart som bara barnskratt kan göra. Dagen mod stog Victor för när han kom fram till de stora lisebergskaninerna och var 1 dm från att ge en av kaninerna en kram sen backade han. Han var jätte nyfiken så han ville gärna stå och titta på när alla andra barn kramade kaninerna.

Medan Håkan och Victor gick och tittade på getter, tupp, hönor och kaniner så gick jag och letade efter marsipantomtar, men hittade tyvärr inga iår. Liten besvikelse var det. Men efter djuren gick vi sen och köpte oss en varsin egen julgranskula. Victor fick sin förra året och iår var det dags att skaffa en till mamma och pappa också. 🙂

Vid 17.30 (inte nån timme senare) packade vi in två väldigt trötta barn in i bilarna och sa hejdå för nu började vår färd hemåt. I höjd med Borås hamnade vi i en 1 mil lång bilkö efter en bilolycka med flera fordon. Det visade sig då när vi stog i kön att olyckan inträffat ca 1 timme innan vi kom fram till platsen, men informationen hade inte kommit ut på annat än P3 och P4. Vi kunde ju kanske ha stannat och ätit då istället för att stå i kön. Som tur va blev det bara 40 minuter i kön och Victor sov sig igenom alltihopa.

Runt halv nio rullade vi in på gården hemma. Trötta, utmattade och glada kröp Victor ner i sin säng efter en vällingslurk och jag och Håkan kröp strax därefter ner i sängen och somnade inom bara ett par minuter. En underbar helg med underbara familjen. Lite julkänsla har innfunnit sig trots bristen på snö. Bara 19 dagar kvar till julafton… längtar!

20111217-072420.jpg

20111217-072514.jpg

20111217-072521.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close